Have

4 tips til at gøre haven til en oase

Hvis du har en have, er du superheldig. Men hvis du, når du kigger ud af vinduet, kun ser en træls hæk, ukrudt, lange græsstrå og slidte havemøbler, er det vist på tide, du får givet din have lidt kærlighed.

Start med vores fire tips, og så kan du fortsætte derfra. Vi er sikre på, det vil gøre en kæmpe forskel!

Få det nu fikset

Vi ved, du frygter det. Men det skal altså af vejen, før du kan begynde på det sjove. Dit græs skal slås, din hæk skal klippes til, ukrudtet skal fjernes. Til gengæld vil det gøre en kæmpe forskel i haven, så du rent faktisk får lyst til at gå ud i din have.

Hvis du har nogle gamle havemøbler, du ved, du ikke får brugt, fordi de er slidte og grimme, så få dem smidt på genbrugspladsen. De kommer ikke til at motivere dig yderligere. Så er det bedst at skille dig af med dem.

Hvis du til gengæld bare kan give dine allerede eksisterende havemøbler en rengøring og en gang maling, så de er så gode som nye, så kan du gøre det. Det er op til dig.

Invester i nogle møbler, du får brugt

Når du har fået de gamle møbler væk, er det tid til at anskaffe sig nogle nye – medmindre du har beholdt de gamle selvfølgelig. Hvis du ikke bruger meget tid på at sidde i haven og spise, skal du nok ikke anskaffe dig et helt sæt med spisebord og -stole.

Hvis du hellere vil bruge tid på at sole dig eller ligge ned i haven, kan du kigge på en liggestol eller en hængekøje. Men vælg nu en, du ved, du kommer til at bruge.

Måske en pallesofa er løsningen for dig, hvis du vil have et lille veranda-lignende område uden faktisk at eje en veranda. Kig på mulighederne, vælg én eller flere. Det er dig, der bestemmer.

Skru op for hyggen

Denne del er vores yndling. Det er nemlig her planter, blomster, stearinlys, tæpper og puder kommer ind.

Og vi siger: Gå all out! Tag en tur i IKEA, find de perfekte tæpper til haven, køb nogle lyskæder til udendørsbrug. Mulighederne er uendelige.

Lav et bålsted!

Der er mange forskellige metoder, og de fås både billigt og dyrt. Men et bålsted i din have signalerer oase, hygge, varme – alt det gode.

Et bålsted giver varme til kolde nætter udenfor, men giver også mulighed for at lave s’mores og friske popcorn. Giv det et skud!