Have

Hvordan fjerner man en træstub?

Hvis du har en stor træstub eller flere i din have, som du gerne vil have fjernet, er det næsten en umulig opgave at gå i kast med manuelt. Et er, at det er tidskrævende. Noget helt andet er, at det ikke er særlig godt for ryggen. Så hvordan kommer du udenom at skulle grave træstubbe op uden at ødelægge dig selv?

Svaret er ganske kort stubfræsning og rodfræsning. For ved at vælge denne løsning, slipper du for et besøg eller flere kiropraktoren. Hvad det er, kan du læse mere om i indlægget her.

Hvad er stubfræsning?

Hvis du gerne vil komme en irriterende træstub i haven til livs på en nem og hurtig måde, er den bedste måde at gøre det på at hyre en, der har forstand på stubfræsning. Det er meget simpelt, da det foregår med en maskine på størrelse med en havetraktor.

Den fræser 30-40 centimeter under terrænet, så den øverste og synlige del af træstubben bliver fræst i stykker. Det sker ved, at træstubben raspes til små stykker af flis. Det og muld er det eneste, der er tilbage af træstubben, når fræseren har været i gang.

Hvorfor bruge penge på at stubfræse?

Det er fornuftigt at få en professionel ud at hjælpe dig, da det både er meget bedre for din ryg samt meget hurtigere, end at du skal til at stå og fjerne den manuelt med en spade.

Derudover har det også andre fordele:

  • Det er nemt og billigt.
  • Haven efterlades uden skader.
  • Planter eller græs vokser hurtigt, hvor stubben før stod.
  • Du kan bruge træflisen i dine bede.

Det at bruge penge på en, der kommer og stub- og rodfræser har derfor mange fordele med sig, hvilket er rart, når du er i gang med at gøre haven mere indbydende eller sommerklar.