Have

3 gode og nemme råd til at holde haven

Elsker du at nyde tiden i haven, men er du træt af at bruge alt for lang tid på at holde den i orden? Så får du her gode råd til, hvordan du nemt og enkelt kan spare en masse tid på havearbejdet – i stedet kan du nyde kolde drikke og en smuk have i solens stråler.

Klip græsset – eller lad robotten tage over

Er du en af dem, der stadig går bag en håndskubber og slår græsplænen? Så er det for alvor tid til, at du finder lettere løsninger, hvis du vil spare tid på havearbejdet. Med en effektiv havetraktor kan du uden problemer slå græsset på en hurtig måde, så du ikke behøver at bruge alverdens tid på plænen. Det er naturligvis mest anvendeligt, hvis du har en større plæne.

Vil du komme endnu lettere om ved græsslåningen, kan du anskaffe dig en robotplæneklipper. Den kører en runde i et vist tidsinterval hver eneste dag i sommersæsonen, så din græsplæne hele tiden står skarp og nyklippet – alt sammen imens du kan sidde på terrassen og nyde livet.

Hold bedene fri for ukrudt

Er du træt af at luge ukrudt i tide og utide? Og føler du, at du hele tiden kan grave jorden fri for de skæmmende grønne pletter? Så skal du undgå store, bare bede. For har du store bede med bar jord, inviterer du ukrudt til at stortrives. Den bare jord er nemlig guf for ukrudt.

Derfor skal du i stedet plante den bare jord til med bunddækkeplanter, så ukrudtet ikke får betingelser for at gro. Med bunddækkeplanter skærmer du nemlig både for lys og luft, så ukrudtet ikke kan trænge igennem. Det sparer dig en masse tid på at luge i dine bede.

Udsmyk haven med planter, der ikke kræver stor opmærksomhed

Ingen have uden planter. Men du gør klogt i at udvælge dine planter til haven med omhu. Det er nemlig ikke ligegyldigt, hvilke du vælger, hvis du vil have en nem have at vedligeholde. Så selvom nogle planter og blomster er smukke, kan det godt være, at de ikke lige skal pryde i din have.

Hvis du har en solrig have, er det eksempelvis en dårlig idé at sætte planter, der ikke tåler alt for meget sol. På samme måde skal du undgå at plante blomster, der kræver meget vand i sandholdigt jord, fordi det sluger meget af vandet. Ellers skal du frem med vandkanden mere, end du ønsker.

Kommentarer lukket til 3 gode og nemme råd til at holde haven