Have

Guide til valg af solseng

Når sommeren for alvor begynder at melde sin ankomst, er det med at finde alle havemøblerne frem, for der er intet så godt som at ligge behageligt i en solseng og nyde den danske sommer. Og har du endnu ikke en solseng stående derhjemme på terrassen, er det med at få lavet om på det. Nedenfor finder du en guide, hvor du kan blive inspireret til, hvilken solseng der er den helt rette for dig.

Solsenge i mange forskellige varianter

Det er blevet populært som aldrig før at have en solseng stående derhjemme, så du kan nyde solen bage, mens du læser en god bog eller nyder en kold drink. Men valget kan være svært, for der findes mange forskellige varianter af solsenge. Nogle modeller kan hæve både ryglæn og ben, andre har armlæn, så du sidder rigtig godt oprejst i sengen også. Der findes også modeller med hjul, så de er nemme at flytte rundt på.

Mulighederne er mange, og det er derfor med at beslutte sig for, hvorvidt du kun ønsker at benytte stolen til at ligge i, eller om den samtidig skal være praktisk og kan anvendes til flere forskellige formål.

Valg af materiale

Udbuddet af solsenge er stort, og derfor opstår det næste dilemma hurtigt, når det kommer til valg af materiale. Skal solsengen være fremstillet i polyrattan? Det er det mest populære materialevalg for tiden. Det skyldes ikke mindst polyrattans høje slidstyrke, hvorfor havemøbler fremstillet i dette kræver minimal vedligeholdelse. Eller ønsker du derimod en solseng fremstillet i en bestemt træsort, så den matcher flere af dine andre havemøbler?

Det kan være svært at vælge mellem de mange flotte modeller. Et godt råd er dog først og fremmest at gå efter komfort, så du føler dig godt tilpas og gerne vil tilbringe mange solskinstimer i solsengen hen over sommeren.

Budget og vedligeholdelse

Solsenge fås i mange forskellige prisklasser, hvilket naturligvis hænger sammen med materialet og kvaliteten. Passer du godt på dine havemøbler og opbevarer dem tørt henover vinteren, kan det ofte godt svare sig at gå efter en højere kvalitet. Dertil er mængden af vedligeholdelse også relevant. Her er det vigtigt at gøre op med dig selv, om du gider den jævnlige vedligeholdelse af en solseng fremstillet i træ, eller om det er bedre givet ud at købe en i polyrattan i stedet for.