Have

Kan havemøbler i plast betale sig?

Havemøbler i god kvalitet er vigtige for at få det mest optimale ud af haven. Udover at være centrum for utallige måltider kan du også flytte din beskæftigelse udenfor med gode havemøbler. Plast er et af de mest brugte materialer til fremstilling af havestole og haveborde, men kan det betale sig at købe plastmøbler i stedet for træmøbler?

Plast kræver næsten ingen vedligeholdelse

En af de store fordele ved havemøbler i plast er, at de stort set ikke kræver vedligeholdelse i modsætning til træ. Du skal blot rengøre møbler efter behov, hvor du med træmøbler skal slibe og oliere for at holde møblerne pæne. Derfor er der et tidsbesparende aspekt i at have plastikmøbler. Dertil er prisen på møbler i plast lavere end træmøbler, som dog ganske vist har et æstetisk og flot udseende.

Glem alt om den klassiske hvide plastikstol

Mange forbinder plastikmøbler med den klassiske hvide plastikstol, der både er grim og ikke særlig funktionel. Men der findes mange designs i plastik, som både er pæne og giver en god komfort. F.eks. laves der havemøbler i polyrattan, som er et plastmateriale. Her ligner stolene kurvemøbler, fordi det er en type plastik, som flettes. Ligeledes er der havemøbler i plastik, som ligner træmøbler, og derved får du stadig det flotte ydre uden at skulle vedligeholde møblerne.

Ulemper ved havemøbler i plast

Der er mange fordele ved at købe havemøbler i plastik, men der findes også et par ulemper, som er værd at nævne. F.eks. er plastikmøbler lette, og derved kan de flyve væk, hvis der er kraftig vind. Ligeledes har de en dårligere holdbarhed end træmøbler. Plast kan ligeledes tage skade af store temperaturudsving. For at minimere disse ulemper er det en god idé at sætte møblerne ind i vinterhalvåret, eller hvis der er dårligt vejr.

Overordnet set er der flere fordele end ulemper ved at have havemøbler i plast, og dermed kan det fint betale sig. Især hvis du er opmærksom på de få ulemper, der er.