Have

Hvordan får du dine fliser til at se ud som nye?

Du kan få et væld af forskellige indendørs og udendørs fliser, og er du husejer, har du med sikkerhed fliser flere steder omkring din bolig. Det kan være i carporten, på terrassen, rundt om huset eller et helt fjerde sted.

Fliser er praktiske, og fliser er pæne – men som tiden går, bliver de mere og mere slidte at se på, da vind og vejr er hårde ved dem. Få vores råd til, hvordan du giver nyt liv din bolig ved at friske dine fliser i haven op, så de kommer til at se ud som nye igen.

Find højtryksrenseren frem fra skuret

Er du den heldige ejer af en højtryksrenser, har du et nyttigt og meget effektivt redskab til at rengøre dine fliser. Den store kraft, som vandet bliver skudt afsted med i en højtryksrenser, kan få stort set alt skidt med, når du spuler dine fliser. Der er ingen grund til at fjerne ukrudt mellem fliserne, inden du får gang i din højtryksrenser. Det ryger med, når du giver fliserne en omgang med højtryksrenseren. Har du ikke selv en højtryksrenser, kan det være, at du har en flink nabo, som du af og til deler haveværktøj med?

Tagrens virker også på fliser

Nu er tagrens jo egentlig lavet til at rense dit tag og befri det for alger og andet skidt. Men det har faktisk også en rigtig god virkning på udendørs fliser. Alt, hvad du skal gøre, er at blande tagrens med vand i blandingsforholdet 1 til 10. Så har du et effektivt rengøringsmiddel til dine fliser på terrassen, i indkørslen eller et helt tredje sted.

Eddikesyre og en god portion knofedt

Eddikesyre kan bruges til rigtig mange ting, og som husejer kan det meget vel være blevet en af dine bedste venner, når det kommer til at bekæmpe ukrudt mellem fliserne. Når du skal rense dine fliser, kan du også med fordel finde flasken med eddikesyre frem fra skabet. Bland eddikesyren med en smule salt og vand i en vandkande, og hæld så blandingen på dine fliser.

Derefter er det bare med at give hver enkelt flise godt med knofedt – og så vil du kunne se et flot resultat. Dine fliser bliver så rene og så pæne som nye – og dit hus kommer til at se meget mere indbydende ud.