Have

Firmagaver – også til haven

Kender du det, at man får en firmagave fra arbejdet, der bare ikke falder i din smag? Det kan virke uforskammet at takke nej til en firmagave, men måske har du – ligesom mange andre – haft lyst til at takke nej, fordi den måske blot ender i skabet eller i skraldespanden? Der er dog mange arbejdspladser, der gør i det, at man selv kan vælge imellem 3-4 gaver, hvor der ofte er én, der falder i smag.

Når man er hus- og haveentusiast, er det fedt at kunne få lov til at vælge den der Fiskars spade, man altid har drømt om, men hvis der ikke er valgmuligheder, er der meget, der kan falde uden for smag. Hvis du allerede brænder inde med en firmagave, du ikke ved, hvad du skal gøre af, eller leder du efter idéer til firmagaver, kan du følge med og blive inspireret på ny.

Elektronik “ja-tak” og “nej-tak”

Elektronik er godt – den rigtige slags, vel at mærke. Elektronik som firmagave fungerer i udgangspunktet rigtig godt, fordi det ofte udmærker sig ved at være neutrale gaver, der kan bruges i hjemmet. En højttaler, radio, kaffekværner, eksklusiv elkedel eller lignende er for de fleste lækre gaver, man måske ikke normalt ville tage sig råd til at købe i hverdagen. Men, der er også tilfælde, hvor elektronik bare ikke er vejen at gå. Elektronik til haven er desuden på vej frem også. Her kan du være heldig at kunne få fingrene i en lille robot-græsslåmaskine eller en fed græstrimmer.

Apparater som vinstoppere, køkkenvægte, røgalarmer eller videokameraer er eksempler på ofte ubrugelige apparater, der på mange måder bare er usexede, kedelige og ikke særligt kreative. Det man kan gøre med disse apparater er enten at tvinge sig selv til at bruge dem og på en eller anden måde få implementeret den irriterende firmagave i boligen. En anden mulighed er at give den i gave – mandelgave, pakkelegs-gave eller til genbrug. Hvis du er typen, der ikke har lyst til at gemme på ubrugeligt “lir”, kan du med fordel finde en måde at få apparatet afsat.

At give haveredskaber er ikke “bare lige sådan”

Set fra din arbejdsplads’ side kan det være utroligt svært at være særlig personlig, når det kommer til firmagaver. Elsker du alt, hvad der har at gøre med have, hus og planter, ville det jo være oplagt at give dig nogle haveredskaber eller en fin plante, men det kan gå utroligt galt, hvis man får haveredskaber og er beboende på 4. sal i en dansk, større by. Alle gaver, der går til den kategori, der hedder “hus og have” er i udgangspunktet relativt neutrale, da det kan være et områdefelt, hvor både kvinder og mænd har hobbyer, og ofte vil man få ekstra luksuriøse varianter af en spade, skovl eller andet haveudstyr.

Firmagaver kan være sjove og mindre praktiske, men ofte er de sjove, nye produkter, man ikke selv ville have tænkt på at købe. Der kan være mange måder at dreje hele situationen til noget positivt, men man kan hurtigt komme til at forvente, at firmaet ved præcis, hvad man ønsker sig. Hvis du er så heldig at være på en arbejdsplads, hvor du og dine medarbejdere er frit stillede, kan du investere i elementer til boligen, der tilfører noget ekstra. Prøv at gå efter en terrassevarmer, et fint havebord – eller hvad, der nu måtte være budget til.

Hyggegaver, der giver stemning

Arbejder man på den anden side i et havefirma, hvor man ikke ser andet end planter, havefræsere eller skovle dagen lang, kan det også være en idé at foreslå at prøve at give noget andet – noget, der ikke har noget at gøre med haveprodukter. Der er også den mulighed, at din arbejdsplads slet ikke tilbyder firmagaver. Har du alligevel lyst til at give en gave til dine kolleger findes der nemme genveje. Der findes mange muligheder, hvis man vil inspireres, og et enkelt klik online kan få inspirations-stormen til at rasere.

En fin gave kunne være lanterner til terrassen eller altanen. Lanterner er svære at lave grimme, og derfor vil man ofte kunne finde nogle, der falder i de flestes smag. At holde sig til sort, hvid, sølv og grå er selvfølgelig en fordel. For at skabe den der “sacred-haven” kan man sagtens få lidt hjælp fra firmagaverne. En hyggelig have består først og fremmest af god stemning og minder. Minder kan man skabe med mange forskellige ting – en højttaler, der spiller god musik i haven om sommeren, eller et vindspil, der kimer fint ned fra æbletræerne.