Inspiration

Gode råd om fliserens udendørs

Mange danskere har en flot have med blomster, træer og andre beplantninger, og nogle har endda en have pavillon, terrasse, springvand, blomsterbede, urtehave og meget mere. Mulighederne er ubegrænsede, men de fleste har som regel nogle fliser og belægningssten i både indkørsel samt i haven. Det er nemt at vedligeholde disse i hverdagen, da der som regel ofte kun skal fejes, men efter nogle år kan overfladen alligevel få brug for en kærlig hånd. I lettere tilfælde kan man selv klare denne rensning af fliser udendørs, mens man i mere alvorlige tilfælde bedst bør kontakte en fagmand for at få priser og gode råd om en nem og billig løsning af problemet.

Nemme tilfælde af fliserens

Både belægningssten og fliser bør mindst kunne holde i 25 år, og i den periode kan det sagtens betale sig at vedligeholde dem, hvorimod man efter denne periode måske bør overveje nogle nye fliser og belægningssten, da de gamle efterhånden er blevet så porøse og slidte, de ikke længere kan renses og have et flot udseende. Problemet er flisepest samt angreb fra græs, mos og alger, men man kan som regel nemt fjerne dette ved hjælp af en stiv kost eventuelt sammenholdt med nogle velegnede kemikalier, der kan opløse disse vækster. I de mere grelle tilfælde kan der være behov for at anvende en højtryksrenser, der kan spule fliserne rene, og man kan kombinere med passende former for kemikalier mod netop algeangreb og flisepest. Desværre kan dette være en dyr måde at bekæmpe problemet på i form af skadelige kemikalier samt et højt forbrug af vand.

Professionelle løsninger

Hvis dine fliser stadig er relativt nye og i god stand men blot hårdt angrebne af flisepest og alger, så kan man overveje at tilkalde en professionel fagmand som en entreprenør, brolægger eller anlægsgartner. Man kan starte med at få gode råd og vejledninger mod den bedste og billigste løsning, og man kan jo også få et uforpligtende tilbud på afhjælpning af problemet. Mange vælger at kontakte Det´ Havemanden i Køge, der nemlig er ekspert i rensning af fliser udendørs, og firmaet tager ud til kunder på hele Sjælland.

Man kan også gå på nettet og finde en passende anlægsgartner i lokalområdet og indhente tilbud fra en eller flere af disse. Disse firmaer har ofte specielle maskiner, der dels anvender mindre vand men også efter overfladebehandlingen sørger for en grundig imprægnering, der giver dine sten og fliser en mindre porøs overflade. På den måde er man sikret en lang levetid på sine fliser og belægningssten, der vil se ud som nye, og en typisk behandling koster i området 80 kr. pr. kvadratmeter, der jo er noget billigere end at købe nye fliser og belægningssten.