Inspiration

Nyd din have i ro og mag med en liggestol

Sommerdage er bare langt mere overskuelige med en liggestol. I hvert fald mere overskuelige end erhvervslejeret, som vi alle kan have brug for hjælp med.

Liggestolen fås i utallige størrelser, farver og modeller. I det følgende vil vi tage et kig nærmere på, hvordan liggestolen kan pryde din have og dag på en og samme tid.

En sammenklappelig liggestol?

Markedet for liggestole er enormt, men vi vælger at starte ved denne smukke, og praktiske, type liggestol. En sammenklappelig liggestol kommer ofte i et buet design, der gør den smart at se på, men vigtigst af alt; rar at ligge i.

Som regel vil en sammenklappelig liggestol ligeledes have den ekstra fordel, at den er let, hvorfor den nemt kan transporteres rundt. Nogle vælger sågar at lade deres liggestole blive ude hele året, og det kan da sagtens lade sig gøre med mange modeller, men det afhænger konkret af hvilket materiale, der er benyttet til at fremstille stolen.

Er du en retro type?

Vi lever i en verden, der er præget af vintage-stil, og det gælder i særdeleshed også, når vi taler om møbler, sågar liggestole. Derfor er det ikke overraskende muligt at erhverve sig en liggestol, der er retro i dens udseende.

Den ideelle retro-liggestol, hvis du spørger os, vil komme i et aluminiumsstel (desuden et materiale, der holder i mange år – uden vedligeholdelse). Et aluminiumsstel kombineret med trælameller er noget af det mest retro, vi kan finde, når vi snakker om liggestole.

En sådan liggestol klæder de fleste parcelhuse, men generelt set kan den gøre sig de fleste steder, og et hyggeligt havemiljø bliver naturligvis pyntet af de fleste liggestole.

Dobbelt liggestol til dig og din mand?

Der findes selvfølgelig noget til alle, og noget af det, som vi i hvert fald har undret os over, er, at man ofte ser flere par, der har hver sin liggestol. Bevares, sommetider er det rart at være adskilt lidt, men en dobbelt liggestol er både rar, pæn og så er der altså en masse plads.

Det er også en måde, hvorpå I kan nyde sommeren i hinandens selskab, tæt ved hinandens side. Romantikken vil ingen ende tage, og alt dette kan selvfølgelig kombineres med en friskbrygget kop kaffe, eller andet, der lever op til jeres præferencer.

Er massiv teak dit materiale?

Uanset om vi taler om spiseborde, lænestole eller andre møbler, så hører vi ofte massiv teak gå igen. Massiv teak er et utrolig populært materiale, også til liggestole, og derfor er det da også en mulighed at erhverve en liggestol af dette materiale. Har I i forvejen møbler – gerne havemøbler – af massiv teak, så vil en liggestol af dette materiale sætte prikken over i’et i forhold til en gennemført og elegant finish.

Med en liggestol af massiv teak opnår du en høj siddekomfort, og disse liggestole kommer oftest i en udgave, hvor du selv kan justere på ryglænets og benenes position. Ikke nok med, at den er pæn at se på, så får du altså ligeledes muligheden for at indstille den nøjagtigt, som du foretrækker.

Benyt liggestolen som en lille sofa

Ja, det kræver naturligvis en liggestol i den rigtige form og størrelse, men vi ser faktisk, at flere og flere benytter liggestolen som en lille udendørs sofa. I så fald vil det være en chaiselong-lignende type liggestol, som du skal på jagt efter. Et fast ryglæn, nogle smukke hynder og bum; så har I en lille sofa.

Vi har faktisk set flere modeller, der er lavet til, at man – om man vil – kan erhverve et ekstra mellemmodul. Dermed kan man altså gå fra en liggestol, der kan fungere som en lillesofa, til en liggestol, der kan fungere som en normal sofa – blot udendørs. Vi er ret vilde med denne ide i hvert fald, og det er altså fordi, at mulighederne nærmest er ubegrænsede. Kun fantasien sætter grænser her i forhold til, hvad man ikke kan lave ud af denne type liggestol.