Have

Gør haven forårsklar

Selvom det stadig er koldt og mørkt udenfor, er det inden længe tid til at gøre haven forårsklar. Og snart kan du derfor så småt forberede forårets komme. Her får du gode råd til, hvordan du bedst gør din have forårsklar, så du kan nyde de første forårsstråler i en smuk have.

Hav værktøjet i orden

Først og fremmest kræver en haveklargørelse, at du har udstyret i orden. Det kan derfor være optimalt for dig at anskaffe en praktisk værktøjsvogn, som du kan have dine redskaber i. På den måde sparer du tid, og det går som en leg at gøre haven forårsklar. 

Ryd op i din bede

Hele vinteren har dine bede sygnet hen, og det siger sig selv, at de trænger til en gevaldig oprydning. Gå derfor i gang med at fjerne blade, kviste og grene væk med en rive – det gælder ikke bare i dine bede, men også på græsplænen.

Du skal dog være opmærksom på ikke at rydde op med alt for hård hånd i bedene, hvis du starter i den sene vinter eller det tidlige forår. Der kan nemlig stadig komme frost, og hvis du rydder alle blade væk, er de nye skud mere udsatte for frost.

Beskær stauder og buske

Inden du for alvor kan byde foråret velkommen i din have, kræver det en beskæring af træer, buske og stauder. Men her skal du dog være tålmodig og vente til foråret har meldt sin ankomst. Det kan variere fra år til år, men ofte kan du gå i gang med beskæringen i slutningen af marts.

Er grene visne, eller gnider de mod hinanden, så der opstår sår på barken, skal du i gang med havesaksen. Det kan også være, at en busk har vokset sig for stor og skygger for meget i haven, eller du vil have et tættere look på den.

Fej terrassen – og vask havemøblerne af

Når vinteren så småt takker af til fordel for foråret, er det også tid til at feje terrassen og gøre den klar til at stille havemøblerne ud. Sommertid starter d. 31. marts 2019, og huskereglen om at stille uret frem i takt med havemøblerne kan du sagtens bruge her. Vask havemøblerne grundigt og stil dem gerne ud på terrassen i slutningen af marts eller starten af april. I de tidlige forårsmåneder kan du sagtens finde et godt hjørne med læ, hvor du kan nyde de første forårsstråler.